Geld verdienen met gamen

Wist jij dat je geld kunt verdienen met gamen? Geld verdienen met gamen kan echt! Ben jij niet weg te slaan van de computer of spelcomputer zoals de Playstation, Nintendo of Xbox. Dan is geld verdienen met gamen wellicht iets voor jou. Natuurlijk zijn de eisen wel dat je er goed in moet zijn of extreem slecht kan ook. Zolang mensen het leuk vinden om te zien hoe jij speelt kun jij er veel mee verdienen.

Hoe kun je geld verdienen met gamen?

Geld verdienen met gamen kan op verschillende manieren:

 1. Je video uploaden op YouTube, deze manier is iets minder populair aan het worden bij de gamers. Bekijk geld verdienen met YouTube voor meer informatie.
 2. Het live streamen is momenteel wel erg populair bij grote gamers. Hier verdienen veel gamers hun geld mee en dan gaat het vaak om grote bedragen. Bij het streamen wordt vaak gebruik gemaakt van Twitch.
 3. Geld verdienen met het testen van games. Game ontwikkelaars hebben natuurlijk ook testers nodig. De gemiddelde vergoeding is circa 14 euro per uur. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden bij VMC.

 
Wat is Twitch?

Twitch
Twitch is een website gericht op het live streamen van games. Twitch is erg populair en krijgt miljoenen bezoekers die mee kijken met spelletjes die gespeeld worden.

Welke games?

Momenteel (in 2018) zijn populaire streams op Twitch:

 • Call of Duty: Black ops 4.
 • Fortnite.
 • League of Legends.
 • Casino stream (Bekijk ook: Geld verdienen met roulette).
 • Dota 2.
 • World of Warcraft.
 • Overwatch.
 • Fifa 19.

Hoe kun je streamen op Twitch?:

Hier een handig filmpje in het Engels waar uitgelegd wordt hoe je kunt streamen op Twitch:

Hoe kun je geld verdienen met games streamen?

Er zijn verschillende manier hoe jij geld kunt verdienen met het streamen op Twitch. Als eerst kun je ervoor kiezen om advertenties in je live stream te vertonen. Hoe meer kijkers je hebt en hoe meer reclame jij vertoont hoe meer jij ermee verdient natuurlijk. Daarbij moet je natuurlijk wel opletten dat je niet teveel reclame vertoont omdat je je kijkers niet weg wilt jagen.

Als tweede kun je vragen voor een donatie. In de game wereld wordt hier heel veel gebruik van gemaakt en worden er miljoenen euro’s gedoneerd aan goede spelers.

Als derde optie hebben wij het verdienen aan sponsors. Wanneer jij genoeg kijkers hebt wordt jij ook interessant voor bedrijven. Deze bedrijven willen natuurlijk reclame maken via jouw live-stream. Voor het maken van reclame van deze sponsors krijg jij natuurlijk een vergoeding. De vergoedingen zijn per persoon en per bedrijf natuurlijk verschillend.