Geld verdienen met Hacken

We weten allemaal hoe het is om zonder geld te zitten. Vaak zijn op deze momenten geld het hardst nodig. Op deze momenten kiezen veel mensen voor illegale methoden. Maar zijn deze methoden wel het risico waard?

Let op! Wij raden het ten strengste af deze methoden de gebruiken. Ze zijn enkel en alleen voor informatieve doeleinden bedoeld. Het gebruiken van de methoden kan leiden tot een boete of in het ergste geval zelfs een gevangenisstraf!

Er zijn verschillende manieren om illegaal geld te verdienen. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van methoden die vaak worden toegepast. De meeste mensen onder ons zullen hier wel ooit de dupe van zijn geweest.Hacken

Geld verdienen met HackenHacken is een van de bekendste en makkelijkste manieren om online geld te verdienen.
Voor de hackers is hacken leuk omdat ze er geld mee kunnen verdienen maar voor de slachtoffers is het vaak minder leuk.

In dit artikel gebruiken wij hacking als een verzamelnaam voor alle hack gerelateerde onderwerpen waaronder phising en cracking.

TIP: Om te voorkomen dat je gehackt wordt raden wij jou aan om een goede virusscanner aan te schaffen. Met een goede virusscanner kun je het risico om gehackt te worden sterk verkleinen!

Ransomware

Ransomware is op dit moment een opkomende trend binnen de cyber criminaliteit. Het is zoals de naam het al zegt “Gijzel software”. Je hebt 2 varianten van deze software, namelijk scare-ware en cryptoware.
De eerste variant, scareware is zoals de naam het al zegt een afschrik programma. Hier wordt je computer vergrendeld en dien je een boete te betalen.
Deze variant is een lucratieve business echter zie je dat veel mensen er voor kiezen om de “boete” niet te betalen. Dit omdat het programma eenvoudig te verwijderen is.

Een andere variant van deze ransom ware is de crypto ware. Cryptoware is een vorm van ransomware die alle bestanden van het slachtoffer versleutelt.
Dit betekend dat het slachtoffer niet meer bij zijn eigen bestanden kan.

De software biedt de mogelijkheid deze bestanden te ontsleutelen maar hier dient vaak een relatief hoge prijs voor betaalt te worden. Vaak is dit de enige optie om de bestanden terug te krijgen.
In 2013 werd geschat dat Cryptolocker binnen 100 dagen 300 miljoen dollar had binnen gehaald.

RAT (Remote Administration Tool)

Een remote administration tool is een programma die op de achtergrond van de computer draait. Dit is een tool die ook veelvoudig voor legitieme redenen wordt gebruikt door bijvoorbeeld je werkgever. Ook komt het vaak voor dat dit stukje software door kwaadwillende wordt gebruikt om bijvoorbeeld geld te verdienen.

De methodes die ze daarbij gebruiken zijn: het installeren van adware (het tonen van advertenties) het installeren van ongewenste software of het stelen van data zoals bankgegevens of andere persoonlijke gegevens.
Buiten dat kan een RAT ook kwaadaardige code in webpagina’s injecteren om bijvoorbeeld je bankrekening te plunderen. Dit is ook een veel voorkomende methode die iedere dag miljoenen euro’s voor de criminelen oplevert.

Phishing

Phishing spreek je uit als fishing en is zoals de naam het al zegt “hengelen naar beet”. Via phishing probeer je een grote doelgroep te bereiken omdat er maar een kleine groep “toehapt”. Een veel voorkomende vorm van phishing is bank phishing. Er wordt dan zogenaamd vanuit de bank een mail gestuurd om bijvoorbeeld je account te resetten. Als je dan op de link in die phishing mail klikt en daar je gegevens invult komt jou rekening in handen van de criminelen. Vervolgens wordt je bankrekening leeg geplunderd zonder dat jij dit door hebt.

 

Help ik ben gehackt of ik heb een virus op mijn computer/ laptop.

Wat kun je zelf doen als je gehackt bent of als je een virus hebt? Aller eerst raden wij jou aan om een anti-malware programma te kopen of een gratis versie te downloaden.
Laat het anti-malware programma de computer, laptop of tablet scannen. Vervolgens krijg je een rapport of ze malware hebben kunnen detecteren.
Als er Malware gevonden wordt dan kun je dit vaak met een druk op de knop verwijderen.

Hier een gratis virus scanner van Malwarebytes.

Heb je nog steeds last van een virus of van een hacker?

Als de anti-malware het virus niet kan vinden, dan raden wij jou aan om toch een betere virus/malware scanner te kopen. Je kunt natuurlijk ook omdeskundig advies vragen.

Zit er een hacker op jouw computer? dan is het aangeraden om aangifte te doen bij de politie want hacken is namelijk strafbaar!