Geld verdienen met Bitcoin

Geld verdienen met Bitcoin, wie wilt dat nou niet? Geld verdienen met de cryptomunt Bitcoin dat wil jij toch ook? Rijk worden met het handelen hiervan is zeker mogelijk! Met deze cryptomunt hebben veel mensen op een korte termijn veel verdiend. Er zijn zelfs duizenden mensen miljonair mee geworden. Wij gaan jou uitleggen hoe jij hier veel geld mee kunt verdienen.

UPDATE: Ook relevant in 2020! Wil jij dit jaar nog beginnen met het investeren in Bitcoin? Lees dan verder.
Geld verdienen met Bitcoin

Wat is Bitcoin?

Voordat je gaat verdienen moet je natuurlijk wel weten wat Bitcoin is. Wij geven hier een korte uitleg: Het is een digitale valuta en wordt ook wel elektronisch geld genoemd. Deze currency wordt niet beheerd door een centrale bank.

De Bitcoin is een geheel onafhankelijke currency. Deze is gebouwd op een blockchain technologie. Door deze technologie is de ”coin” geheel onafhankelijk van een derde partij. Blockchain wordt gerund door een groot netwerk van elke Bitcoin gebruiker. Daardoor kan het systeem nooit uit worden gezet of kan er niet mee gefraudeerd worden.

Om het wat te verduidelijken hebben wij hier een Engelstalig filmpje:

Hoe kun je geld verdienen met Bitcoin?

Hoe je geld kunt verdienen met Bitcoin

Handelen in Bitcoins

Het handelen kan weer op verschillende manieren. Zo kun je gaan daytraden of kunt er ook voor kiezen om op lange termijn te investeren. Aan beide methodes van handelen zijn natuurlijk risico’s verbonden. Toch kun je er behoorlijk veel geld mee verdienen en zelfs miljonair worden met een lage investering.

Met het daytraden kun je het snelst geld verdienen tot wel duizenden euro’s per dag, daarmee loop je wel het hoogste risico. Snel veel geld verdienen gaat vrijwel nooit zonder enige risico’s te nemen.
Wil jij minder risico nemen met het handelen dan kun je ervoor kiezen om op lange termijn te handelen. Investeer bijvoorbeeld in Bitcoin en bewaar deze coin(s) een aantal jaren.

Handel tips:

  • Investeer geen geld dat je niet kunt missen.
  • Zorg dat jij voldoende kennis hebt voordat je investeert.
  • Heb geduld met het verkopen.
  • Investeer niet meteen al je geld.
  • Spaar je winst om nog meer te verdienen (Met geld maak je geld).

Ook interessant: Geld verdienen met spaarprogramma’s

Bitcoin minen

Met het minen van Bitcoin zoek jij als het ware jouw eigen Bitcoin. Wij vergelijken deze cryptocurrency even met goud. Zo kun jij gemakkelijker begrijpen hoe het mijnen van deze coins werkt.

Goud zit verstopt in de aarde en het wordt steeds moeilijker om dit te vinden. Zo werkt dat ook met deze coin, de coin zit verstopt in de blockchain en is te vinden met speciale computers. Het minen van Bitcoin wordt steed moeilijker net als goud vinden steeds moeilijker word.

Vroeger kon je zonder speciale gereedschap goud vinden maar hedendaags heb je daar grote machines voor nodig omdat het goud steeds dieper ligt.
Met deze cryptomunt is het precies hetzelfde, een aantal jaar geleden kon je deze coin nog minen met een Windows 98 computer of een oude laptop. Met deze hardware verdiende je een aantal coins per week wat toen maar een waarde had van 10 cent per coin. Momenteel is het nog steeds mogelijk om de coins te minen.
Hier een Engelstalig filmpje met de uitleg hoe het minen werkt:

Hedendaags heb je hier wel een geavanceerde computer voor nodig die speciaal ontworpen is voor het minen. Het aanschaffen van zo’n computer is erg prijzig en loont met de huidige koers en huidige Bitcoin difficulty pas na ca. 3 maanden.

Hier vind je meer informatie over het minen van Bitcoin.

Hoe wordt de waarde van Bitcoin bepaald?


De waarde van Bitcoin wordt bepaald door de wet van vraag en aanbod. Hoe meer mensen deze currency willen kopen hoe hoger de prijs zal worden. En hoe minder mensen deze currency willen hoe lager de prijs zal worden.

Theoretisch gezien zal de prijs alleen maar kunnen stijgen. Dit omdat de coin steeds schaarser en schaarser wordt. In de Blockchain zijn in totaal maar 21 miljoen van deze coins beschikbaar. Meer dan 21 miljoen kunnen er niet komen. Momenteel zijn er ruim 17 miljoen in omloop dus er kunnen er nog maximaal 4 miljoen bij komen.

Op het moment dat er geen nieuwe coins meer bijkomen dan is de coin dus zeldzaam. Als deze cryptocurrency een wereldvaluta gaat worden dan kan de prijs makkelijk 100 duizend – 1 miljoen euro per Bitcoin worden.

Bekijk hier een interessant filmpje over prijs voorspellingen van bekende namen zoals Bill Gates. Het filmpje is wel in het Engels: